Geschiedenis

In 2007 werd in België een nieuwe wet van kracht rond veilig vervoer van goederen over de weg. KAHO (Instituut voor opleiding tot ingenieur), Febetra (Belgische Federatie van transporteurs en logistieke dienstverleners), OTM (federatie van verladers) en de federale politie startten een onderzoek om de wet zo efficiënt mogelijk toe te passen. Het onderzoek spitste zich toe op transportverpakking en op het gebruiken van geschikte voertuigen. Al snel namen enkele grote bedrijven de resultaten in acht zoals ExxonMobil, Dow, Procter and Gamble, Wienenberger, Quick Step, Borealis, …

De nieuwe wetgeving over veilig vervoer geeft een grote verantwoordelijkheid aan verpakkers van goederen. De goederen moeten steeds stevig ingepakt worden voor transport. Er zijn verschillende methodes om te testen of een transportverpakking effectief voldoet. De zogenaamde “versnellingstest” is het meest relevant.

Onze waarden

Integriteit
Toewijding
Excellentie
Teamwork

Onze partners

ESTL biedt u direct bruikbare oplossingen. Daarvoor werkt ESTL op neutrale basis samen met leveranciers van voertuigonderdelen, verpakkingsmaterialen en verpakkingsmachines. Wanneer wij niet zelf over de vereiste testapparatuur beschikken, werken wij samen met de meest competente gespecialiseerde labo’s in België of Europa.  ESTL heeft bovendien contacten met universiteiten en  testlabo’s in Duitsland, Frankrijk en Italië.

Kwaliteit

Van bij de oprichting volgt ESTL de principes van ISO 9001 en ISO 17025. Bovendien investeert ESTL in uitgebreide meet- en registratieapparatuur. Zowel voor voertuigtesten als verpakkingstesten ontwikkelen wij onze eigen speciale apparatuur in huis. Zowel onze aangekochte als zelf gebouwde apparatuur wordt met de regelmaat van de klok gekalibreerd.

De ISO 17025 accreditatie bevestigt onze doorgedreven kwaliteitspolitiek. De scope van onze ISO 17025 accreditatie kan u hier bekijken.

Heeft u recent een project uitgewerkt met ons? Dan kan u geheel vrijblijvend onze tevredenheidsenquête invullen. Uw mening is belangrijk om onze diensten verder te optimaliseren.