FPT-750

Test and Measurement Solutions

FPT-750

De huidige stretchfolies hebben een hoge performantie. Ze verdienen dan ook een testmachine die de veeleisendheid van de hedendaagse markt kan simuleren. ESTL’s FPT-750 biedt een brede waaier aan testprogramma’s die realistische stretchfolie testen mogelijk maken.

ESTL’s Film Performance Tester is ontwikkeld om de werkelijke condities waarbij een stretchfolie gebruikt wordt zo nauwkeurig mogelijk te simuleren. De stretchfolie testen kunnen uitgevoerd worden met constante reksnelheden. Daarnaast kunnen de testen ook uitgevoerd worden met variërende snelheden (snelheidsprofielen) net zoals er op een echte wikkelaar. Deze combinatie maakt ESTL’s Film Performance Tester een unieke tool in de stretchfolie industrie.

Technologische highlights

Testprogramma’s

Ultimate

De afwikkel -, terugstel -, peel off – en rekkracht wordt gemeten in functie van de voorrek. De voorrek wordt in vooraf gedefinieerde stappen verhoogd tot breuk. De test snelheid is constant en kan geprogrammeerd worden tussen 0 en 4000mm/s.

Consistency

Een bepaald aantal meter wordt tot een vooraf bepaalde voorrek gebracht. Dit alles gebeurt bij een constante snelheid. De krachten in elke sectie worden gelegd en bijgehouden. Zo kunnen statistische waarden bijgehouden worden van de volgende parameters: Afwikkel -, terugstel -, peel off – en rekkracht. Optioneel kan ook het afwikkel geluid geregistreerd worden. De snelheid van deze test is instelbaar tussen 0 en 4000mms.

Wrapper test

Bij deze test zal de machine de voorrek continue verhogen. Hierbij worden de afwikkel -, terugstel -, peel off – en rekkracht gelogd. Tijdens deze test gebruikt de machine een snelheidsprofiel die gelijkaardig is aan het snelheidsprofiel van een wikkelaar. Rotatiesnelheden tot 50 tpm kunnen gesimuleerd worden. De responsvertraging van de wikkelaar kan ook ingesteld worden.

Wrapper consistency

Tijdens de ‘wrapper consistency test’ wordt een bepaald aantal meter voorgerokken tot een vooraf bepaalde voorrek. De folie wordt tot deze rek gebracht bij een variërende snelheid. Dit snelheidsprofiel komt overeen met het snelheidsprofiel op een wikkelaar. De reactietijd van de wikkelaar alsook de responsvertraging kunnen ingesteld worden. Hierdoor kunnen levensechte situaties nagebootst worden

Puncture

De stretchfolie wordt voorgerekt en tot een bepaalde spanning gebracht. Vervolgens wordt de folie geklemd door een canvas. Tenslotte wordt de folie geperforeerd door een probe. Standaard wordt de machine met 3 verschillende probes geleverd: puncture, dart en tear resistance. De voorrek, spanning en perforatiesnelheid kunnen geprogrammeerd worden. De software berekend de maximale kracht, afgelegde weg van de probe (van eerste contact tot breuk) en de energie absorptie.

Relaxation

De stretchfolie wordt voorgerekt en tot een bepaalde spanning gebracht. Vervolgens wordt de folielijn stilgezet. De verandering van de krachten in elk segment worden gelogd in functie van de tijd.

Cling

De stretchfolie wordt in een gecontroleerde manier rondom een ellips gewikkeld. De rek en spanning waarbij dit gebeurt zijn instelbaar. Een aangedreven contractrol drukt de lucht die tussen de lagen folie zit weg. Vervolgens wordt één laag folie weggetrokken ten opzichte van de onderliggende laag. De software berekent de maximale en mediaan waarde van de kracht.

Media