Kalibratie

Slide background

Test and Measurement Solutions

Kalibratie

Bij ESTL kan u terecht voor het uitvoeren van diverse kalibraties. Zo zijn wij gespecialiseerd in het kalibreren van krachtcellen, momentsleutels en manometers. Hierbij wordt er steeds gebruik gemaakt van de goede praktijken uit ISO17025.

Momentsleutelkalibratie

Het moment voor momentsleutelkalibratie?

ESTL kan momentsleutels toetsen op een indicatie- of doorslagmoment van 10 tot 1.000 Nm. Dergelijke sleutels worden in tal van industrieën ingezet. Bijvoorbeeld in de autosector worden ze gebruikt om lichtmetalen velgen te monteren of bouten van een cilinderkop na het vervangen van de koppakking aan te draaien.

Het is dan ook noodzakelijk dat de momentsleutel nauwkeurig werkt. Na veelvuldig gebruik > 5000 cycli of na een periode van 1 jaar is een (her)kalibratie voorgeschreven door ISO 6789.

De kalibratie kan uitgevoerd worden in wijzerzin, tegenwijzerzin of beide richtingen .

Prijslijst:

 • Kalibratie 1 richting
  43.5€
  De momentsleutel wordt gekalibreerd in 1 richting. Dit kan zowel wijzerzin als tegenwijzerzin zijn. De kalibratie wordt uitgevoerd volgens ISO6789.
 • Kalibratie 2 richtingen
  58.5€
  De momentsleutel wordt gekalibreerd in beide richting. De kalibratie wordt uitgevoerd volgens ISO6789.

Voorwaarden:

 • Aanbrengen van een kalibratielabel : gratis.
 • Voor diensten van minder dan € 125 (exclusief BTW), wordt € 8 administratiekost gefactureerd.
 • Kosten voor verzending, retourzending, retourverpakking voor zover vereist, BTW zijn ten laste van de opdrachtgever.
 • Bekijk ook onze kalibratiegids voor momentsleutels.

Kalibratie van krachtcellen

ESTL beschikt over een nauwkeurige kalibratiebank die ons toelaat om krachtcellen met een full sale bereik tussen 300N en 5000N nauwkeurig te kalibreren. Op dit ogenblik wordt er gewerkt aan een tweede kalibratiebank voor het kalibreren van krachtcellen met een full scale bereik tussen 5000N en 20.000N. Het kalibreren van krachtcellen is steeds maatwerk, gelieve ons te contacteren om een gepaste offerte te bekomen.

Kalibratie van manometers

Het kalibreren van analoge manometers met een full scale bereik tussen 1 en 30 bar behoort ook tot onze mogelijkheden. Gelieve ons te contacteren voor een vrijblijvende offerte.