ESTL test supertrucks of ecocombis

Wie vaak met de wagen in Nederland rond rijdt heeft ze wellicht al gezien, de supertrucks of ecocombi’s. Sinds gisteren is het proefproject in Vlaanderen effectief actief met de eerste vergunning om een Langere en Zware Vrachtwagen (LZV) in te zetten op de vlaamse wegen. De inzet van dergelijke vrachtwagens zou op termijn een aanzienlijke vermindering aan CO2-uitstoot met zich meebrengen.

Het spreekt voor zich dat dergelijke voertuigen speciale praktische en wettelijke eisen met zich meebrengen.

Om de veiligheid van dergelijke trucks te waarborgen zullen ze in eerste instantie gebruik maken van vooraf bepaalde trajecten. Ook ESTL droeg zijn steentje bij wat betreft de veiligheid. ESTL stond in voor extra onderzoek met betrekking tot het remsysteem. Onze ingenieurs onderwierpen het systeem aan extra remperformantietesten m.b.t. de responsietijden, stabiliteitsgedrag, en  harmonisering. . Via de leesmeer knop kan u een artikel in verband met de ecocombi lezen.

ESTL breidt testscope uit

Om te gemoed te komen aan de vraag naar diverse homologatietesten, heeft ESTL zijn testscope uitgebreid.

Ladingzekering blijft een hot item

Ondanks het feit dat het “KB ladingzekering” een kleine 5 jaar terug geïntroduceerd werd, blijft ladingzekering een hot item. Een aantal herzieningen van internationale normen en een nieuwe Europese directieve geven ladingzekering een extra boost.

ESTL’s kwaliteitstools

De voorbije maanden zijn wij druk in de weer geweest met het produceren van verschillende kwaliteitstools. Deze werden geleverd aan klanten in diverse uithoeken van de wereld. Via de lees meer knop, komt u te weten waar onze toestellen actief zijn.

Eumos conferentie bezoekt ESTL

De Eumos conferentie gaat door op 6 en 7 November te Brussel. Deze conferentie geeft een update over de recentste trends op het gebied van verpakking en ladingzekering. Ook de diverse wetgevingen in verband met ladingzekering komt aanbod.

Een internationaal aanbod aan sprekers behandelen verchillende facetten en inzichten. De parallelle sessies zorgen ervoor dat iedereen een interessant programma kan samenstellen. Zelf geven we een voordracht over de toepassing van de Eumos normen en tot welke praktische ladingzekeringsopties ze kunnen leiden. Bekijk hier het volledige programma.

Op 7 November krijgen de deelnemers van de conferentie de mogelijkheid om ESTL te bezoeken.

Kijk Uit!

Ondanks wat de titel laat uitschijnen hoeft u niet onmiddellijk bang te zijn… of toch?

Een tijdje terug kreeg ESTL de kans om mee te werken aan een aflevering van het programma Kijk uit. De desbetreffende episode gaat over Ladingzekering en wordt uitgezonden op één, nu zaterdag 1 November om 17:55.

Collega Kristof Baeyens kreeg de kans om de wondere wereld van de televisie te ontdekken.

De vermoeiingstestbanken draaien op volle toeren!

In Juni installeerde ESTL haar tweede vermoeiingsbank. Op deze manier werd de testcapaciteit  verdubbeld. Daarnaast werd het belastingspectrum uitgebreid. Zo kunnen wij voor u multi-axiale vermoeiingstesten uitvoeren vanaf vijftig kilogram (500N) tot 25 ton (250kN).

De voorbije maanden hebben onze vermoeiingsbanken bijna niet stil gestaan. Zo konden we diverse uitdagende projecten uitvoeren. Een aantal voorbeelden en video’s vindt u via de “meer lezen” knop.

ESTL zoekt talent!

Om onze groei te ondersteunen zijn wij opzoek naar een internal support engineer (m/v) voor onmiddellijke indienststelling.

Wij bieden een gevarieerd takenpakket aan, tegen aantrekkelijke loon voorwaarden. Wenst U meer te weten, bekijk dan de volledige vacature via de lees meer knop. Iets voor U? Stuur dan zeker uw cv door via het contactformulier.