Tools

Test and Measurement Solutions

FEF-200

Stretchfolie is een transparant materiaal, toch weten we vaak niet hoeveel kracht dit materiaal op de secundaire verpakking uitoefent.

Heeft u ook last van één van de volgende problemen?

  • Kartonnen dozen, tetra bricks,… vervormen door de tertiaire verpakking?
  • Het handmatig meten van de “holding force” is vaak moeilijk en onnauwkeurig?
  • Elke wikkelaar geeft een verschillende spanning af op de pallet?

De FEF-200 is een draagbaar apparaat dat op eender welke pallet gemonteerd kan worden vooraleer de pallet gewikkeld wordt. Tijdens en na het wikkelproces, kunnen de krachten gegenereerd door de folie op de hoeken van de pallet gemeten worden.

FEF200

SPT-300

Heeft u ooit al geprobeerd om een huis te bouwen met flexibele stenen? Waarom zou u dan proberen een ladingseenheid te bouwen met slechte shrink packs.

In de drankindustrie hangt de stabiliteit van de ladingseenheden af van de weerstand tegen vervorming van de secundaire verpakking. Die weerstand of stijfheid wordt beïnvloed door de kwaliteit van de krimpfolie, temperatuur, vochtigheid, ontwerp flessen,…

De SPT-300 is een handige tool die u kan gebruiken om stijfheid van de shrink packs in het productieproces te kwantificeren. Op die manier vermijdt u onstabiele ladingseenheden of productschade.

FPT-750

De huidige stretchfolies hebben een hoge performantie. Ze verdienen dan ook een testmachine die de veeleisendheid van de hedendaagse markt kan simuleren. ESTL’s FPT-750 biedt een realistisch testprogramma aan die de hoge eisen van de markt weerspiegelt.

ESTL’s Film Performance Tester is ontwikkeld om de werkelijke condities waarbij een stretchfolie gebruikt wordt zo nauwkeurig mogelijk te simuleren. De testen kunnen uitgevoerd worden met constante reksnelheden. Daarnaast kunnen de testen ook uitgevoerd worden met variërende snelheden (snelheidsprofielen) net zoals er op een echte wikkelaar. Deze combinatie maakt ESTL’s Film Performance Tester een unieke tool in de stretchfolie industrie.