Beschadigde goederen? Omvallende palletten? Wij helpen je graag verder!

Studies tonen aan dat tot 4% van alle getransporteerde goederen beschadigd wordt. Deze schades vormen grote economische verliezen doorheen de verschillende takken van de industrie. Transportschade genereert niet enkel afval maar ook imago schade.

De kost voor de administratieve afhandeling van een beschadigde pallet bedraagt 250€. Dit is enkel de kost om het probleem ‘administratief’ af te handelen. De kosten voor het productverlies zijn hier niet in vervat!

Mevr. XGrote speler in de chemische industriehttps://

Onze klant gebruikt de beschadigde goederen die hij ontvangt als reden om extra korting te bekomen.

Men. Y‘Private label’ producent

De gemiddelde kost per beschadigde bedraagt 250€, exclusief de waarde van de goederen zelf. Ons jaarlijks ‘beschadigingsratio’ is 1.5%.

Mevr. ZProducent FMCG-goederen

Reduceer kosten! Verhoog de waarde van je producten!

Transportschades veroorzaken belangrijke economische verliezen. Een wel overwogen verpakkingssysteem kan deze verliezen terugdringen en dus de winstgevendheid verhogen. De hoofdredenen van economische verliezen ten gevolgen van ‘verpakking’ zijn:

  • ‘Onder verpakken: In dit geval is de verpakking niet toereikend en niet sterk genoeg om de belastingen te overleven waaraan ze blootgesteld wordt tijdens transport. De economische verliezen worden veroorzaakt door beschadiging tijdens transport. De totale kost die hiermee gepaard gaat bestaat uit: de waarde van het product, transportkost, ‘herwerk’ of verwerkingskosten, imago schade, extra stock,… .
  • ‘Over verpakken’: In dit geval is de verpakking veel sterker dan wat eigenlijk noodzakelijk is. In dit geval treedt er een klein economisch verlies op per verzonden verpakkingseenheid. Dit gezien elke eenheid in principe goedkoper geproduceerd kon worden.

ESTL voert verpakkingstesten uit op een wetenschappelijke en pragmatische manier om tot een goede balans te komen.