Optimalisatie transportverpakking

ESTL heeft een brede kijk op de verpakkingssector en hanteert een multidisciplinaire aanpak om tot optimalisatie van transportverpakking te komen. Wij hebben intensieve contacten met leveranciers van verpakkingsmaterialen. Zo belevert ESTL de rekfolie-industrie met test equipment.

Daarnaast werken we samen met verschillende constructeurs van wikkelmachines, waardoor we perfect op de hoogte zijn van de technische mogelijkheden.

Tot slot biedt onze homologatie-afdeling inzicht in de typische remvertragingen die bereikt worden op een vrachtwagen.

Deze multidisciplinaire aanpak zorgt er voor dat we een helikopterzicht hebben op de volledige keten. Hierdoor kunnen we steeds de meest efficiënte oplossing aanbieden. Daarnaast werken onze ingenieurs oplossingen op maat uit.

Dit resulteerde in succesvolle samenwerkingen met bedrijven uit verschillende industrieën, zoals Coca Cola, Procter & Gamble, Wella, BP, Total, ExxonMobil, Schweppes, Alpro Soya, FrieslandCampina, Wienerberger, Cargill, Nestlé, Knauf, Gyproc…

optimalisatie transportverpakking

Stap 1: evaluatie

We gebruiken wetenschappelijk onderbouwde methodes die gebaseerd zijn op internationale normen om de performantie van de huidige verpakking te beoordelen.

Tijdens de verpakkingstesten verifiëren we:

  • de palletstabiliteit (EUMOS40509)
  • de aangebrachte krachten door middel van de tertiaire verpakking
  • stijfheid van de shrinkbundels
  • mechanische eigenschappen van de tertiaire verpakking
optimalisatie transportverpakking oplossingen

Stap 2: oplossingen en verbeteringen

We gebruiken onze kennis, uitgebreide database van testresultaten en onze ‘industrie wijde blik’ om oplossingen te genereren.

Bij het voorstellen van deze oplossingen houden we rekening met de economische en praktische beperkingen van de productieomgeving.

optimalisatie transportverpakking validatie

Stap 3: validatie

Wij maken geen loze beloftes. De voorgestelde verbeteringen en oplossingen worden getest. Hierdoor kan de performantie van de oplossing gegarandeerd worden.

Voor de validatie gebruiken we dezelfde verpakkingstesten als tijdens het bepalen van de actuele performantie. Op deze manier kan de progressie getraceerd worden.

optimalisatie transportverpakking implementatie

Stap 4: implementatie

Een optimalisatietraject is slechts succesvol indien de oplossing ook correct toegepast wordt in de productie. Wij ondersteunen u hierin.

Dankzij een aantal speciale tools kunnen wij een correcte implementatie verifiëren. Onze ingenieurs staan u bij met raad en daad.

Meer weten over onze aanpak?

Benieuwd wat Estl voor uw bedrijf kan betekenen?

Wat hebben we hierover al geschreven

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en kies je favoriete onderwerpen.

>>>