Over ons

ESTL staat voor Engineering & Solutions for Transport & Logistics. Nogal een mondvol maar wel een naam die meteen de hele lading dekt (every pun intended).

Kort samengevat is ESTL een logistiek adviesbureau. Wij bieden klanten uit de automobielsector, logistiek- en transportverpakkingsindustrie advies en oplossingen op maat waardoor zij transport op een veilige manier kunnen garanderen.

Geschiedenis

In 2007 werd in België een nieuwe wet van kracht rond veilig vervoer van goederen over de weg. KAHO (Instituut voor opleiding tot ingenieur), Febetra (Belgische Federatie van transporteurs en logistieke dienstverleners), OTM (federatie van verladers) en de federale politie startten een onderzoek om de wet zo efficiënt mogelijk toe te passen.

Het onderzoek spitste zich toe op transportverpakking en op het gebruiken van geschikte voertuigen. Al snel namen enkele grote bedrijven de resultaten in acht zoals ExxonMobil, Dow, Procter and Gamble, Wienenberger, Quick Step, Borealis…

De nieuwe wetgeving over veilig vervoer geeft een grote verantwoordelijkheid aan verpakkers van goederen. De goederen moeten steeds stevig ingepakt worden voor transport. Er zijn verschillende methodes om te testen of een transportverpakking effectief voldoet. De zogenaamde ‘versnellingstest‘ is het meest relevant.

Toen de details van de test op punt stonden, kwamen alle betrokken partijen (verpakkers, transporteurs en politie) overeen die als referentie te nemen om de ‘vormstabiliteit‘ van een ladingseenheid na te gaan.

Het onderzoeksproject was voltooid in september 2009. Jelle Dendauw en Kristof Baeyens startten ESTL NV als spin-off van KAHO om de versnellingstest aan te bieden aan de verladende industrie.

Kwaliteit

Van bij de oprichting volgen we de principes van ISO 9001 en ISO 17025.

Bovendien investeren we in uitgebreide meet- en registratieapparatuur. Zowel voor voertuigtesten als voor verpakkingstesten ontwikkelen wij onze eigen speciale apparatuur in huis. Uiteraard wordt alle aangekochte en zelf gebouwde apparatuur met de regelmaat van de klok gekalibreerd.

De ISO 17025 accreditatie bevestigt onze doorgedreven kwaliteitspolitiek. De scope van onze ISO 17025 accreditatie kan u hier bekijken.

Europees partnerschap

ESTL biedt direct bruikbare oplossingen. Daarvoor werken we op neutrale basis samen met leveranciers van voertuigonderdelen, verpakkingsmaterialen en verpakkingsmachines.

Wanneer wij niet zelf over de vereiste testapparatuur beschikken, werken wij samen met de meest competente gespecialiseerde labo’s in België of Europa.

ESTL heeft bovendien contacten met universiteiten en testlabo’s in Duitsland, Frankrijk en Italië.

Ons team

Jane Doe

Functie

Jane Doe

Functie

Jane Doe

Functie

Jane Doe

Functie

Jane Doe

Functie

Jane Doe

Functie

Onze partners

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en kies je favoriete onderwerpen.

>>>